RCEV Horní Branná – 13. 5. 2023


Soutěž na Brabenci si nenechám ujít, ani kdyby z nebe trakaře padaly. Vedle kamarádů mám rád i nádhernou scenérii Krkonoš. A zřejmě nejsem sám.


Karel si již několik týdnů stěžoval na vysílač, v sobotu se vytasil se zbrusu novým přístrojem – nádhera! Byl jsem moc rád, že nenaplnily Karlovy předpovědi, že si dá pauzu.


Ještě raději jsem byl za Vláďu, po úletu modelu v Manušicích totiž vyhrožoval, že „se nám na to vy…“. Naštěstí mu tento „závazek“ vydržel jen týden, do Horní Branné si přivezl pomocníka Marka …


… a zbrusu nové Django se zbrusu novým vstupem pro serva pod křídlem.


Pilotů se nás sešlo 15 (zdá se jen mně, že RCEV stagnuje? 🙁 ), soutěž Jarda vyhlásil na 3 skupiny a 6 kol.


Překvapení pro Hedviku, mouka, vejce, prášek na pečení – vše v úhledném dárkovém balení 😀 . Martine, fantastický nápad, díky moc!


Ostatně v pátek to u nás na plotně vypadalo takto, chystali jsme se na soutěž i v neděli.


Příprava na první let…


… seď a ani se nehni!


Petr se připravuje, neukázaného časoměřiče (Vláďa Č.) táhne na plochu bulldog 🙂


Jardův hlavní stan s tělesnou stráží 🙂 …


… ale na start musel sám 🙂 . Mimochodem, na les jsou piloti na Brabenci zvyklí, ale přistát do řepky – brrr, to se opravdu nechtělo. Takže jsme si nechávali dostatečnou rezervu i nad lesem 🙂 .


Hlídač (spíše hlídačka) letiště.


Plocha je šikmá, z depa není na poslední startoviště vidět 🙂 .


Vláďovo Django má o něco širší konce křídel než standardní model. Pilot měl s krocením nového letadla i nového pomocníka plné ruce práce …


… ale přistávání mu šlo výborně.


Vítězové z minulého týdne. Martin prodal Django a bude už létat jen s Tilií – každému, co jeho jest 🙂 .


I Jirka S. má oba typy, i on dal ve větru přednost Tilii, asi dobrý model 😉 .


Jirkův stojánek na modely (dole Django, nahoře Tilie). V N. Pace měli (asi) brigádu, na soutěž jich přijela sotva polovina, Láďa se objevil alespoň na chvilku na kus řeči.


Jirka T. dorazil i se synem, tady poletí proti sobě, Hedvika měřila Jirkovi …


… já Tomášovi. Mimochodem, Tomáš „bojoval“ s vyviklaným konektorem u baterie a z toho vyplývajícími problémy s řízením. To je nějaká epidemie, nebo co 🙁 .


V průběhu letu první skupiny šestého kola začalo pršet a protože to nevypadalo, že by mohlo v dohledné době přestat, Jarda rozhodl, že končíme. Slezli jsme se pod plachtou a byli vyhlášeni.


Výsledky jako obrázek a plné výsledky na Stoupáku. Pro Aleše máme další odhalenou chybičku – když se soutěž zruší v průběhu kola, nemělo by to Sorg zmást.

Navzdory větru jsem soutěž odlétal s lehkým Calvinem. Ve druhém letu jsem měl obrovskou kliku, když jsem někdy ve 2. minutě letu našel asi 15 m nad zemí bublinku záchranářku. V téměř stejném místě, jen o něco výš a o něco déle v době trvání letu, jsem se zachránil i v letu třetím. Prostě prevíti maj’ štěstí 🙂 .

Jardo, Martine a kolektive, díky moc za hezkou sobotu a hlavně za to moučné překvapení.

Honza
14. 5. 2023