RCEN Kladno – 29.5.2010

Tentokrát pořadatelům tradiční soutěže v kategorii RCEN z Kladna vyšlo počasí perfektně (viz reportáž z loňského ročníku). Jenom ta účast kdyby byla větší – 10 pilotů se stává letošním pravidlem.



Tradiční účastníci – duchcovští a …


… chlumečtí.


I v průběhu soutěžních letů je pohoda, „kladeňáci“ mají pořadatelů dost. Bohužel kevlarové „káčko“ havarovalo po ztrátě napájení (utržený/odpájený vodič?). Bohužel to nebyla jediná havárie :-(.


Takto má vypadat přistání – kužel hezky na čáru v 6:00 (teorii máme v malíčku, prakticky jsme se zatím dostali na 80% = prvních 5 minut nám problémy nečiní :D). Pilot se sice vymlouval na náhodu, ale nikdo mu to moc nevěřil.


Zíráme.


Dynamický start …


… a neméně dynamické přistání. Pořadatel rovná přistávací šňůru, což se pilotovi vůbec nelíbí…


… čemuž se vůbec nedivím :D.


Ředitel soutěže pan Metz a aerovlek v pozadí.


A teď ta modelářská tragédie: Roman rozbil Relaxe 🙁 (? nebo něco podobného z dílny Leoše Svobody). Vysílač 2.4GHz najednou ztratil zpětný signál od přijímače a bylo to hned. Přitom už model klesal z velké výšky na přistání, naštěstí vrak Roman našel – chabá útěcha. Zde po návratu z túry; všimněte si banánu – evidentně se chystal na delší pochod, ale model byl o hodně blíž (z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že tomu tak bývá).


Honza se učil létat nízko :-). Při jednom letu létal asi 2 minuty ve 20 m nad zemí, nakonec mu ale asi 20s do maxima chybělo.


Přitom mu ale koncentrace evidentně nechybí.


Vyhlášení výsledků.


Pohoda po soutěži, bylo opravdu nádherně. Je jen škoda, že ta účast nebyla větší.

Výsledky a další fotky a povídání budou na www.mkchlumec.cz (prý si se mnou budou vyřizovat účty, už se na to těším).

Doplněk – viz zde a musím říct, že vyřídili 🙂


A nakonec ještě pár obrázků skutečných letadel z kladenského letiště.







Jan Kubica
29.5.2010

Komentáře: 5

  1. Honzo, v první řadě gratulace a můžeš sem dát výsledkovku? Nenašel jsem ji ani u Honzy Ka., ani na LMK Kladno. Pokud jsem ji někde přehlídl, tak se omlouvám. Děkuji.

    1. Jirko, nepřehlédl jsi ji. Výsledkovku nemám ( ještě ani z Chomutova 🙂 ). H.

Komentáře nejsou povoleny.