Drobky – 2.8.2014


Létá celá rodina, aneb další ze splněných snů.


Mefisto je na „moderní dobu výškoměrovou“ dosti přemotorované (Axi 2820/10, 11×6, 3S2700, asi 500 W), ale pro účely poletování to nevadí a termiku umí taky. Poznámka na okraj: Vojta létá s mým starým vysílačem Multilex Royal Evo 7. Model jsme měli „napípaný“ asi za 10 minut, Oriona do DX9 jsem „dával“ asi hodinu 🙁 .


Easy Star je Pavlíkův, ale málokdo mu odolá. Podle mě poletování se „začátečnickým“ modelem má zvláštní kouzlo, ale nejen to – dospěl jsem k názoru, že když budu chodit trénovat s něčím podobným, bude pro mě nalétání 10 minut z 50 m výšky na soutěži s „dospělejším“ letadlem hračkou 😉 . Možná ne, ale protože mám zdaleka nejvíce nalétáno s Virem, jsem vždy na závodech překvapený, jakých výkonů je ve srovnání s malou dvoumetrovkou schopen Castor 🙂 .


Minulý týden bylo nad naším letištěm živo, viděl jsem minimálně 4 velké větroně a to máme k velkému letišti minimálně 30 km.


Soutěžní létání vyžaduje speciály, ale takovýto „autobus“ má taky něco do sebe. Až budu v důchodu… 🙂


Zato nad Fun Cubem přemýšlím už dlouho. Chodí chlapci létat i s hydroplány, tento model od Multiplexu je tak univerzální.


V rámci prázdninových výletů jsme navštívili muzeum v Lešanech. Letadla jsem viděl jen 2 nebo 3, hodně exponátů bylo však určeno k sestřelování letadel – brrr 🙂 .

A nakonec: byl jsem v kině na filmu Letadla 2. Mně se líbil a nejlepší scénka byla, když přiletěl v lese k hnízdu gumáček (něco jako Kolibřík) a měl tam dva mladé. Modely nevyhynou!

Honza
2.8.2014

1 komentář

  1. Kucííí na tý uvodní fotce vám to moc sluší!!!!!!!!

Komentáře nejsou povoleny.