TAS – 18.3.2013


Poprvé na moři. „Naše“ loď je komín nalevo, malý katamarán je ten, o němž jsem psal již dříve.


Letadla jsou ovšem hezčí :-)…


… a dělají na člověka větší dojem 🙂 …


… ale úplně ošklivá ta naše „skořápka“ přeci jen není 🙂


Kvůli nám zastavili na mostě dopravu. V roce 1975 jeden „umělec“ totiž do mostu narazil, zboural dva pilíře a 120 m mostu a zabil 7 lidí z posádky lodi a 5 motoristů, kteří spadli i s auty do vody (více anglicky na wikipedii), navíc dvě auta zůstala viset čumákem v prázdnu (jako v americkém filmu, akorát že doopravdy to asi moc legrace není). Potrestán byl ztrátou licence na 6 měsíců … Z dálky vypadala ta „díra“ hrozně malinká …


… ale vešli jsme se.


Průjezd pod mostem jedině s lodivodem …


… a tady si ho zase odváží.


70 km/h na nějakých 60% výkonu.


Tato „lodička“ je sice větší, ale o hóóódně pomalejší.


Takhle to cáká, když se jede rychle :-). A zvuk turbín je nádherný, akorát jsou víc slyšet dieselagregáty :-(.


A zpátky doma. Kvůli zavření mostu jsme museli čekat, až pomine odpolední špička, takže jsme přistáli až asi v 1/2 7 večer.

Jinak problémů k odstranění je spousta, dokonce jsme asi hodinu stáli uprostřed „vody“, když „chcíply“ a nešly spustit motory. Ale zážitek to i tak byl parádní :-).

Honza
18.3.2013

Komentáře: 3

  1. Bohužel,musím to napsat.
    Honzo,já ti tak závidím.
    Jinak,ta vaše loď vypadá jako plovoucí hotel.
    Pěkný.
    Boban
    P.S.užívej si rozumného počasí,tady opět napadl sníh.Něco okolo 15cm.

  2. Bobane dík. Ale, ta loď je prototyp, na co sáhneme, to se rozsype :-(. A já zavidím vám doma, už třeba jen to, že jsem už pomalu 4 měsíce nesáhl na balzu a letadla. A taky nemám natrénováno, na soutěžích to letos bude ostuda, uvidíme na RCEN v Ústí 20. dubna, pokud to stihnu :-). Stejně bych ale neměnil (a teď doufám, že to neuvidí moje žena, i když ona mě asi zná …)

    Jo, loď je trajekt, má jednu palubu pro osobní auta (150) a potom dvě paluby pro lidi (necelých 1000) a duty free shops. Tedy, žádný hotel :-), spíše „barák na lyžích“. H.

    1. Honzo, ty máš alespoň „zážitky z cest“, já jsem sice doma ale natrénováno taky nemám, nějak není čas a když je čas, tak není počasí :-(. A to se do toho Ústí taky chystám. A původně jsem se chystal i na RCEK do Paky, ale to opravdu vypustím-je to už za 17 dní a to je fakt brzo… To do toho ústeckého termínu snad ještě něco nalítám (alespoň doufám).

Komentáře nejsou povoleny.