RCEN Suché – 24.4.2010

V sobotu 24.4.2010 uspořádal MK Chlumec na svém domovském letišti v RC Modelparku tradiční soutěž v kategorii RCEN. Reportáž a výsledky jsou na „chlumeckých stránkách„. Zde jen pár postřehů.



Přijel jsem pozdě… ale čekalo se na mě 🙂



Nový „celokompozit“ Scout E, ještě o něm uslyšíme.



Piloti a pomocníci zírající na oblohu bez mráčku, nemám to rád (i když jsou i horší druhy počasí).



Přistávající modely – otočení o více než 90° znamená 1/2 bodů za přistání.



Závidím „chlumeckým“ – létalo jich 5! K létání se po několikaleté pauze vrátili Petr Beran a Honza Lán. Start …



… potom se 5 minut nic neděje (tato fáze nám jde :lol:)…



… a po přistání měření vzdálenosti čumáku od čáry.



Honza Kadlec s Primerou a přistávající Scout.



Primera při startu – povšimněte si kamery pod pravým křídlem. Kamera umí zachytit výraz pilota bezprostředně po přistání 🙂



Se Scouty létali Pavel Štern a Jarda Imiolek (taky oba Chlumec :-)).



Bird of Time Petra Berana (létal se mnou v rundě, tak lepší fotku nemám).



Největší model ve startovním poli…



… Karla Fialy z Roudnice n. L. – zde při výměně serva křidélka.

Dlouho jsem se rozhodoval, s jakým modelem mám létat. Nakonec jsem v pátek večer dal do kupy Optimu, přeci jen se s ní lépe přistává. Zase hůře klouže – v jednom kole jsem přistával již v 5. minutě (:oops:), naštěstí se škrtalo.

V Majně jsem předváděl výškový spínač a shodli jsme se, že by bylo pěkné, kdyby se takové soutěže létaly. Nechat pravidla RCEN a přidat výškový spínač na 200m, soutěž by byla mnohem zajímavější a napínavější.

A poslední pamětihodností dnešního dne je to, že jsem poprvé půjčil vysílač „mladému“ Pavlíkovi. Sice mu to létání ještě moc nešlo, ale každý začátek je těžký.



Přijíždějící do Modelparku vítá a s odjíždějícími se loučí stíhačka. I když už je to jen „slupka“ bez motoru a vybavení, mně připadá každé letadlo nádherné.

Jan Kubica
24.4.2010

Komentáře: 2

  1. Omluva za to, že jsem se akce nezúčastnil / mohlo nás létat o jednoho více /, ale byl jsem na velkých raketách v Lomnici nad popelkou, kde jsem zase lákal raketýry na naši akci, kterou máme druhý víkend v červnu. A pochvala tobě za aktuelní reportáž z akce, kterou pořádal náš klub. Reportáží není nikdy dost, rád se podívám na hodnocení naší akce z pohledu návštěvníků Modelparku. Ještě jednou díky. Předseda klubu Karel Jeřábek

    1. Karle, dík. Ale hlavní zásluhy má Honza Kadlec za to, že to zorganizoval. Jinak by ani ta reportáž nebyla :-). A rakety jsou přeci také prima, ne? H.

Komentáře nejsou povoleny.