RCEV Horná Branná – 15.9.2019


Brabenec, druhý pokus. Pačáci přijeli v hojném počtu, takže jsme o týden odloženou soutěž v pohodě, byť s překvapením (na snímku vpravo), odlétali.


Hned po vystoupení z auta jsem dostal „kapky“, Aleš si chystal projev už od první minuty, co přisedl k Vláďovi do auta (kdo ho asi naprášil 😀 ?) – prý jsem zradil ideu Django Manufacturing Teamu a přihlásil se nad soutěž pod LMK Hořice 🙂 , posudková komise bude mít práci 😀 .


Nástup. Šest kol, tři skupiny, dva lístečky, z toho jeden ponechávací, druhý odevzdávací.


Boje se neodehrávaly jen na obloze, ale i s počítačem, proto ty dva lístečky…


… aby mohl Jarda i létat.


Marek s Tilií…


… Martin s Tilií 🙂 , Ruda má určitě radost. Martin nás „vyčadil“ v posledním kole, pomocník to dodatečně schytal 🙂 .


Prostoje před starty nebyly tak dlouhé, ale „Aleši, co jsi dělal v noci?“ 🙂


Další body jsem u Aleše ztratil tím, že jsem mu šel napovídat jen jednou, jinak jsem byl pořád s někým jiným. Obávám se, že příští týden v Manušicích budu „nalosován“ úplně nespravedlivě 😉 .


Další „nevěra“ 🙂 , v Manušicích si ještě před soutěží připravíme rozpis pilotů i pomocníků 🙂 . Vláďa létal nízko, krátce …


… a daleko. Kdyby Aleš běžel celou cestu a ne jen tam, kde na něj bylo vidět, možná mohl Vláďa zapsat v opakování i delší čas než 60 sekund 🙂 .


Doufám, že mi to špičkování Django tým odpustí, jsou neskutečným zdrojem dobré nálady 😉 .


Hořice, do toho! Popravdě, i u Petra mám vroubek, i když nevím proč. Ve čtvrté minutě letu mě poslal, abych mu u Jardy vyjednal posunutí času na minutu sedmou a když jsem se za tři minuty vrátil, že je to zařízené, jenom něco zavrčel 🙂 . Nemáme to my, pomocníci, vůbec lehké 🙂 .


Takto má vypadat příprava na let (pokud to byla příprava na let)!


„Historik“ Cumulus při předčasném přistání.


V Horní Branné je plocha z kopce a body byly rozmístěné šachovnicovitě. K jediné srážce za soutěž tak došlo v asi metrové výšce při přiblížení na přistání – Míra dostal opravu, ale musel letět s jiným modelem.


Ivo se soustředil na syna, na vlastní výkony už mu tolik energie nezbylo. Ale asi je to tak dobře.


Někdo „náleh“, někdo „násed“, někdo nástup 🙂 , čekáme na výsledky…


… Jarda nás dlouho napínal 🙂 .


Vyhrál (zase) Radek, jeho Tylce útok na Roudnici vůbec neuškodil 🙂 . Ale hlavním překvapením, jak už jsem avizoval, byl Jendův výkon. Blahopřeji moc.

Diskuse na Stoupáku.
Výsledky.

Cestou do Horní Branné jsem si říkal, že se „vykašlu“ na výšku, že důležitější je nalétat plný čas a přesně přistát. A ono to vyšlo, ve třech kolech jsem naděloval. Vítězná taktika to ale není, což je mimochodem moc dobře 😉 .

Další hezký den mezi kamarády do seriálu, Jardo, Karle, Martine – díky moc. A za (necelý) týden jsou Manušice, těším se.

Honza
15.9.2019

Komentáře: 3

  1. Neboj, Django Team ti to jisto jistě odpustí, protože bez toho špičkování by to nebylo ono 🙂 . No a já a nízko + daleko a krátce, to sem musel Alešovi (samozřejmě pod nátlakem) slíbit, že v Manušicích si nebudu ze soutěžení dělat jen srandičky, ale budu se snažit taky už konečně o nějaký letošní výsledek 🙂
    No vlastně bude stačit heslo, porazit Aleše 😀

    1. Toho bohdá nebude Ládíku !!!!
      A jinak opět díky za hezký článek Honzo

Komentáře nejsou povoleny.